E-Devlet'te Yeni Dönem: Dijital Kimlik Geliyor

E-Devlet'te Yeni Dönem: Dijital Kimlik Geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen"Dijital Türkiye 2023 1. Toplantısında açıklamalar yaptı.Fuat Oktay konuşmasında altmış yaklaşık iki milyon vatandaşın aktif olarak...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen"Dijital Türkiye 2023 1. Toplantısında açıklamalar yaptı.

Fuat Oktay konuşmasında altmış yaklaşık iki milyon vatandaşın aktif olarak e-Devlet'i kullandığını ifade ederek "Milletimiz ister 'türkiye.gov.tr' üzerinden isterlerse mobil uygulama üzerinden, 7 bine yakın hizmete 7 gün 24 saat dünyanın her yerinden erişebilmektedir. e-Devlet, geçtiğimiz yıl 3 milyar 600 milyon defa yüzde 95 memnuniyet oranıyla kullanılmıştır" şeklinde konuştu.

Tüm Askerlik Sürecini Kapsayan İşlemler e-Devlet'te

Üzerinde çalışılan, "Askerliğim" bütünleşik hizmeti de 2023 yılının ilk çeyreğinde e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma sunulacağını belirten Fuat Oktay, "Askerlik çağı öncesi, yoklama dönemi, celp ve sevk dönemi, muvazzaflık dönemi ve yedeklik dönemini içeren; tüm askerlik sürecini kapsayan iş ve işlemler e-Devlet'te tamamlanabilecek. e-Devlet'te yeni bir devrim olacak blok zincir tabanlı bir giriş sistemini, dijital kimliği getiriyoruz. e-Cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blok zincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlet'e girebilecek." dedi.