Düzce'de 5.9 Büyüklüğünde Korkunç Deprem! Çok Sayıda Yaralı Var

Düzce'de 5.9 Büyüklüğünde Korkunç Deprem! Çok Sayıda Yaralı Var
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem saat 04.08 sıralarında yaşandı. Deprem, İstanbul dahil çok sayıda ilde hissedildi.AFAD'dan Düzce Depremi AçıklamasıAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı...

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem saat 04.08 sıralarında yaşandı. Deprem, İstanbul dahil çok sayıda ilde hissedildi.

AFAD'dan Düzce Depremi Açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada 5.9 büyüklüğünde meydana gelen, saat 04.08'de yaşanan depremin merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olarak açıklandı.

AFAD açıklamasında "Geçmiş olsun Düzce. Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Meydana gelen depremin 6,81 kilometre derinlikte yaşandığı tespit edildi.

AFAD daha sonra yeni bir açıklama daha yaptı ve artçı depremlerin yaşandığını ifade etti. AFAD'ın açıklamasında "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz." denildi.

Kandilli'den Düzce Depremi Açıklaması

Kandilli Rasathanesi, yaşanan depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Kandilli tarafından yapılan açıklamada meydana gelen depremin 6.5 km derinlikte gerçekleştiği ifade edildi.

Kandilli Rasathanesi, 5.9 olarak açıkladığı depremin büyüklüğü ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Kandilli, depremin büyüklüğü ve derinliğine ilişkin bilgiyi güncelledi. Kandilli, büyüklüğü 6.0, derinliği ise 10.6 km olarak revize etti.

Bakan Koca'dan Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da Düzce Gölyaka'da meydana gelen depremde yaralananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabı üzerinden Gölyaka'da yaşanan depreme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu'nun Twitter'dan yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"İlk andan itibaren sadece Düzce değil tüm bölgedeki valilerimizle temas kurduk. Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli,  Sakarya, Bartın, Karabük ve Düzce.... İlk bilgilerde olumsuz haber yok ama köyler var. Şu ana kadar can kaybı yok. Panik kaynaklı atlamalardan dolayı yaralılar vardı. "5.9 büyüklüğündeki depremin merkezi olan Düzce Gölyaka ilçemizde yapılan tüm taramalarda can kaybı bilgisi yoktur. AFAD, Jandarma ve Emniyet, tüm ekiplerimizin taramaları devam ediyor."