Doğal Gaz Abonelerine Kritik Uyarı! BOTAŞ Tarafından Yapıldı

Doğal Gaz Abonelerine Kritik Uyarı! BOTAŞ Tarafından Yapıldı
Son zamanda dolandırıcıların sayısı bir hayli arttı. Birçok vatandaş dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu ya da dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi oluyor. Havaların soğumaya başlamasıyla doğal gaz tüketimleri...

Son zamanda dolandırıcıların sayısı bir hayli arttı. Birçok vatandaş dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu ya da dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi oluyor. Havaların soğumaya başlamasıyla doğal gaz tüketimleri arttı. Öte yandan doğal gaza yapılan zamlardan sonra vatandaşlar zamlara karşı bir çözüm yolu ararken dolandırıcılar piyasaya çıktı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından kendilerini BOTAŞ'tan uygun fiyata doğal gaz temin eden özel bir şirket yetkilisi olarak tanıtıp satış yapmaya çalışan kişilere karşı uyarı geldi. BOTAŞ, bu kişilere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

BOTAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı şahıs ya da şirketlerin BOTAŞ ve yetkililerince düzenlenmemiş sahte belgeler kullanmak suretiyle uygun fiyata doğal gaz tedarik edebilecekleri vaadiyle yurt içi ve dışında sahtecilik ve dolandırıcılık faaliyetlerine teşebbüs ettiklerinin belirlendiği aktarıldı.

Açıklamada, dolandırıcılık sebebi ile meydana gelen mağduriyet ve zararlardan BOTAŞ'ın sorumlu olmadığı ifade edildi.

Şirket Tarafından Yapılan Açıklama Şu Şekilde:

"Kendilerini özel bir şirketin yetkilisi olarak tanıtarak, Kuruluşumuz tarafından kendilerine teklif edilen uygun fiyatta doğal gaz olduğu, bu doğal gazı satabilecekleri ve benzeri söylemlerde bulunan şahıslara itibar edilmemelidir. Anılan faaliyetlere konu evrak Kuruluşumuz ve yetkilileri tarafından düzenlenmemiş olup sahte belgedeki imzalar da Kuruluşumuz yetkililerine ait değildir. Şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını teminen Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulmuştur. Olası bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması adına, Kuruluşumuz logosu, Kuruluşumuz ve yetkililerinin adı ve taklit edilen imzaları kullanılmak suretiyle düzenlenen sahte belgelerle uygun fiyata doğal gaz tedarik edebileceklerini söyleyerek menfaat talep eden kişi ya da kuruluşlara itibar edilmemelidir."