DİSK Duyurdu: Asgari Ücret...

DİSK Duyurdu: Asgari Ücret...
2023 yılına kısa bir süre kala hemen herkes tarafından asgari ücret ile ilgili araştırmalar yapılmaya devam ediliyor. Her geçen gün farklı kurumlar tarafından asgari ücret açıklaması yapılıyor. Bugün de asgari ücretle ilgili...

2023 yılına kısa bir süre kala hemen herkes tarafından asgari ücret ile ilgili araştırmalar yapılmaya devam ediliyor. Her geçen gün farklı kurumlar tarafından asgari ücret açıklaması yapılıyor. Bugün de asgari ücretle ilgili DİSK tarafından açıklama yapıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından asgari ücret ile ilgili yeni değerlendirmeler yapıldı. Alım gücünün oldukça önemli olduğunu ve Türkiye’nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılması lazım açıklaması yapıldı.

Çerkezoğlu: Dünyanın Hiçbir Yerinde Asgari Ücret Bu Kadar Konuşulmaz

Milyonlarca işçi ve işverenin merak içerisinde araştırdığı 2023 asgari ücret ile ilgili bir açıklama da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu kısaca DİSK olarak bilinen kurum tarafından geldi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan geldi. Aralık ayında en sık konuşulacak konunun asgari ücret olacağına değinen Arzu Çerkezoğlu:

"Dünyanın hiç bir ülkesinde asgari ücret bu kadar konuşulmaz. Yani asgari ücretle çalışanların oranı bir çok toplumda yüzde 2-3-5'tir. Türkiye'de asgari ücret ortalama bir ücret. Bu oran yüzde 50'yi aşmış durumda. Biz aslında asgari ücreti konuşurken ortalama ücreti konuşuyoruz. Asgari ücreti konuşurken aslında devletin toplumla yaptığı en büyük sözleşmeyi konuşuyoruz. O yüzden son derece önemli" denildi.

Alım Gücü Çok Önemli!

Bu yıl ilk defa asgari ücrete iki defa zam gelmesine de dikkat çeken Arzu Çerkezoğlu tarafından:

"Fakat asgari ücretin alım gücü olağanüstü düştü. Alım gücü son derece önemli. Türkiye'nin asgari ücretliler toplumu olmaktan kurtarılması lazım. Açlık sınırının altında bir asgari ücretin mutlaka insanca yaşanacak düzeye çıkartılması lazım" açıklaması yapıldı.