Depremzede Can Dostlara Yuva Aranıyor

Depremzede Can Dostlara Yuva Aranıyor
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve birçok kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan depremlerde yaralanan ve veteriner hekimlerce getirildikleri klinikte tedavileri yapılan masum hayvanlar, kendilerine sıcak yuvalar arıyor.Enkaz altından...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve birçok kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan depremlerde yaralanan ve veteriner hekimlerce getirildikleri klinikte tedavileri yapılan masum hayvanlar, kendilerine sıcak yuvalar arıyor.

Enkaz altından sağ olarak çıkartılan ancak yara alan can dostları ise, tedavilerinden sonra sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Türk Veteriner Hekimler Birliği, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sebebi ile büyük yıkımların yaşandığı bölgelere, hayvanların tedavisi ve ilk yardım için veteriner hekimleri gönderdi.

Veteriner hekimler tarafından enkazdan çıkarılan hayvanlara deprem bölgelerinde kurulan sahra hastanelerinde ilk müdahaleleri yapıldı.

Sahipsiz hayvanlar, daha iyi koşullarda bakımlarının yapılabilmesi amacıyla farklı şehirlerdeki kliniklere gönderildi. Tedavisi tamamlanan ve sahipleri bulunamayan hayvanların bazıları, bakmak isteyenlere verildi. Ancak çok sayıda hayvana hala yuva aranıyor.

Depremzede Hayvanların Sahiplendirilmesinde İzlenen Yol Şöyle:

Bir kedinin veya bir köpeğin sahibinin olup olmadığını mikroçip kaydıyla anlaşılıyor. Mikroçipi olan hayvanlar sahiplerine ulaşabildiler ama mikroçipsiz olanlar için sosyal medyadan, bazı internet siteleri üzerinden hayvan kayıt bildirimi yapılabiliyor.

'Hayvanımı arıyorum.' ya da 'Bu hayvanı buldum.' bildirimi de yapılabiliyor ve diğer insanlar bunu oradan takip edebiliyorlar.