Depremin Şiddeti Tarlaları Yükseltti! Köylüler Şaşkın

Depremin Şiddeti Tarlaları Yükseltti! Köylüler Şaşkın
Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi bağlı Balıkburnu Köyü'nde depremin şiddeti tarlaların yükselmesine sebep oldu. Depremde 8 kişinin yaşamını yitirdiği köyde tarlalar da 3 metre yükseldi.Yaklaşık 200 nüfuslu Adıyaman Çelikhan'a...

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi bağlı Balıkburnu Köyü'nde depremin şiddeti tarlaların yükselmesine sebep oldu. Depremde 8 kişinin yaşamını yitirdiği köyde tarlalar da 3 metre yükseldi.

Yaklaşık 200 nüfuslu Adıyaman Çelikhan'a bağlı Balıkburnu köyündeki tütün ekili tarlalar, depremin etkisiyle yaklaşık 3 metre yükseldi.

Tütünler de kar altında kaldı. Deprem, kar yağışı ve dağlardan düşen taşlar nedeniyle köylere ulaşımda bir süre sorun yaşanmıştı.

Köyde 8 Kişi Yaşamını Yitirdi

Çatlayan yollar, bozulan köprülerin onarımlarının ardından, köye ulaşım sorunu da çözüldü. Tarlanın yükseldiği asfalt yolun bir bölümünde de yükselme görüldü. Depremde 8 kişinin hayatını kaybettiği köy, havadan görüntülendi.

Çelikhan'da ikamet eden ve Balıkburnu köyündeki durumu görmek için giden bir vatandaş "Tarla neredeyse 5-6 metre yükselmiş. Hem yol hem de üst kısımlar. Ben buralıyım ama Çelikhan merkezde oturuyorum. Büyük bir felaket oldu, yollar çöktü, evler yıkıldı. Burada köylü yok, 8 cenazemiz oldu bu köyde. Kalanlar da şehir dışına çıktılar, hepsi bıraktı gitti" dedi.