Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Serbest Bırakıldı

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Serbest Bırakıldı
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı 'İlk iki gün asker inmediği için korumasız...

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı 'İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş' şeklindeki paylaşımı sebebi ile soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, sosyal medyadaki paylaşımı sebebi ile 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan hakkında gözaltı kararı verilen Prof. Dr. Ercan, Malatya ile Elazığ arasındaki Hankendi uygulama noktasında jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Adli Kontrol Şartıyla...

"Deprem profesörü" olarak tanınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Prof. Dr. Ercan’ın, Tunceli merkezde bugün öğle saatlerinde 'Deprem İçin Ne Yapmalı' adlı panele katılacağı ifade edildi.