Deprem Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Can Kaybının Arttığını Açıkladı

Deprem Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Can Kaybının Arttığını Açıkladı
'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli deprem 10 ili yerle bir etti. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman,...

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli deprem 10 ili yerle bir etti. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma sebep oldu.

Arama kurtarma çalışmalarının 5. gününde 10 ilde toplam can kaybı 20 bine yaklaştı. Yaralı sayısı 75 bin 523, yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak belirtildi. Enkaz altında kalanların sayısına yönelik ise henüz bir açıklama gelmedi.

Can Kaybımız Arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, felakete ilişkin son durumu açıkladı. Depremin 5. gününde 10 ilde toplam can kaybı 18 bin 991'e yükseldi. Yaralı sayısı 75 bin 523, yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede depremzedelere 1 yıl kira desteği verileceğini açıkladı ve  bir yıl içerisinde yıkılan konutların inşa edileceğini bildirirken, "10'ar bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza da kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız. 1 yıl itibariyle vatandaşlarım kalabilecek" şeklinde konuştu.