Deprem EYT’yi Vurdu! EYT Tarihi Değişti

Deprem EYT’yi Vurdu! EYT Tarihi Değişti
Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem 11 ili vurdu.  Türkiye genelinde hayatı olumsuz olarak etkileyen deprem sebebiyle hayat olumsuz olarak etkilendi. Hal böyle olunca geniş bir alan da ekonomik olarak etkilendi.Deprem sebebiyle...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem 11 ili vurdu.  Türkiye genelinde hayatı olumsuz olarak etkileyen deprem sebebiyle hayat olumsuz olarak etkilendi. Hal böyle olunca geniş bir alan da ekonomik olarak etkilendi.

Deprem sebebiyle EYT tarihi değişiklik gösterdi. Özellikle Kahramanmaraş depreminin ardından deprem fırtınası tüm hızıyla devam ediyor. Dün gece de Hatay Defne merkezli olarak gerçekleştirilen 6.4 şiddetindeki depremle yıkılan binalar ve enkaz altında kalan insanlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yaşanan depremden sonra etkilenen illerde EYT’li vatandaşlar için yeni bir açıklama yapıldı.

EYT’de Son Durum Ne Olacak?

6 Şubat 2023 günü yaşanan depremin ardından açıklamada milletvekillerinin deprem bölgesine intikal etmesi sebebiyle meclisin oturumlarına ara verildiği ilan edilmişti. Yapılan açıklamaya AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklamada:

“Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiye” denildi.

EYT’de İlk Maaş Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

Meclisin kapatılmasının ardından SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından:

"EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı" denildi.