Deprem Dede 12 Yıl Önce Uyarmış! Hatay'a Yönelik Kritik Uyarı Ortaya Çıktı

Deprem Dede 12 Yıl Önce Uyarmış! Hatay'a Yönelik Kritik Uyarı Ortaya Çıktı
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma sebep olurken en çok yara alan ilimiz Hatay oldu. Depremden sonra Hatay resmen yerle bir oldu. Deprem Dede olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın 12 yıl...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma sebep olurken en çok yara alan ilimiz Hatay oldu. Depremden sonra Hatay resmen yerle bir oldu. Deprem Dede olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın 12 yıl önce Hatay'ı işaret ederek "Tedbir alın" uyarısı yaptığı belirlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nde Müdürü ve dönemin Kızılay Derneği Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Mete Işıkara 2011'de Adana'da gerçekleştirdiği bir panelde özellikle 7 büyüklüğündeki olası bir Hatay depremi için şöyle demiş:

''Hatay'da meydana gelecek depremin güneyde Adana, Gaziantep ve Mersin'i büyük oranda etkileyecek. Kocaeli-Gölcük depremi nasıl geniş alanı etkilediyse, bu da öyle etkileyecek. "Güney bölgesini etkileyecek bir potansiyel var. O da Hatay. Hatay'da uzun süredir deprem yok. Özellikle 7'nin üzerinde deprem yok. Tarihsel dönemde Hatay'da 7'nin üzerinde depremler olmuş. Hatta Hataylıları dinlerseniz, bir veya iki defa kent yerle bir olmuş, yerin altına göçmüş yeniden kurulmuş. Hatay'da olabilecek bir deprem, bölgeyi etkileyecek. Bu Türkiye'nin deprem gerçeği. Artık 'deprem olacak mı?' sualini sorma lüksümüz yok. Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz"