Deprem Bölgesindeki Madencilerden Duygulandıran Mesaj

Deprem Bölgesindeki Madencilerden Duygulandıran Mesaj
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına destek için gelen bir grup madenci,  "Kömür için değil, ömür için geldik. Hakkımız helaldir, sizler de helal edin" ifadelerini...

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına destek için gelen bir grup madenci,  "Kömür için değil, ömür için geldik. Hakkımız helaldir, sizler de helal edin" ifadelerini kullandı.

Adıyaman'da yaşanan depremin ardından çok sayıda binanın yıkılması nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarına Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve dünyadan ekipler katıldı. Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan gelen madenciler, depremzedeleri enkazın altından çıkarmaya çalıştılar.

Adıyaman'da görev yapan madenciler, "domuz damı" tekniğini kullanarak enkazların altındaki depremzedeleri bulmak için metrelerce aşağıya inip zorlu şartlar altında mücadele verdi.

Ekip şeflerinden Serkan Uzunöz, "Haklarınızı helal edin. TTK ekibi olarak geri dönüyoruz. Bizden yana hakkımız sonuna kadar helaldir, siz de helal edin." şeklinde konuştu.