Cumhurbaşkanı Uzman ve Başöğretmen Unvanını Kazananların Sayısını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Uzman ve Başöğretmen Unvanını Kazananların Sayısını Açıkladı
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Baştepe Sergi Salonu'nda öğretmenlerle bir araya geldi. Terörle mücadelenin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini söyleyen Erdoğan, Uzman ve Başöğretmen...

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Baştepe Sergi Salonu'nda öğretmenlerle bir araya geldi. Terörle mücadelenin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini söyleyen Erdoğan, Uzman ve Başöğretmen unvanını kazanan öğretmen sayısını açıkladı.

Aslan Pay Eğitime

Bütçede en yüksek payı yine eğitime ayırdıklarını söyleyen Erdoğan, önümüzdeki yıl için 651 milyar TL'lik bütçe belirlendiğini açıkladı. Ayrıca 20 yıl önce bu miktarın 7.5 milyar TL olduğuna dikkat çekti.

Kariyer sistemine şartları taşıyan öğretmenlerin %95'inin başvurduğunu söyleyen Erdoğan, başvuru yapanların %99'unun da sınava girdiğini bildirdi. Ayrıca öğretmenlere teşekkür ederek başöğretmenliğe hak kazanan öğretmen sayısını duyurdu.

Tam 66 Bin 679 Başöğretmen!

Kariyer sistemi kapsamında yapılan uzman öğretmenlik sınavında tam 422.368 öğretmen başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte totalde 516.974 öğretmen uzman olma hakkı kazandı. Başöğretmenlik sınavında ise 66.422 öğretmen başarılı oldu. 257 uzman öğretmen ise doktorasını tamamladığı için sınavdan muaf tutuldu.

Tüm muaf tutulanlarla birlikte 66.679 uzman öğretmen, başöğretmen olma hakkı kazandı.