Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmar Affı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmar Affı Açıklaması
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaklaşık 1,5 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu ve 300 bininin acil dönüşmesi gerektiğini ifade etti. Bu durumda kentsel dönüşümün öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaklaşık 1,5 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu ve 300 bininin acil dönüşmesi gerektiğini ifade etti. Bu durumda kentsel dönüşümün öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin de rezerv şehirlerin meydana çıkmasını sağlayacağını ve burada konut inşaatlarına başlanacağını dile getirdi. Kentsel dönüşümü kabul edenlere, rezerv şehirlerden yer vereceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sürecin bir takım engellerle karşılaştığını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imar affına ilişkin "Anayasa'nın aklımda kaldığı kadarıyla 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. O da yerini alacak. Bu işin affı maffı olmaz" dedi. Dikey mimariye hep karşı çıktığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, katalog suçların olduğu durumlarda af çıkmasının mümkün olamayacağını kaydetti.