Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beyin Göçüne İlişkin Flaş Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beyin Göçüne İlişkin Flaş Açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yut dışına çıkmalarına karşı olmadığımızı tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim. Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beyin Göçüne İlişkin Açıklaması Şu Şekilde:

"Ülkemizde bir kesim arkasına önüne bakmadan her konuyu istismar etmede sınır tanımıyor. Özellikle beyin göçü. Genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yut dışına çıkmalarına karşı olmadığımızı tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim. Sadece gençlerimizin yurt dışında tecrübe kazanmasına bakmıyor, Türkiye'yi bilim insanları için cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz. Teknoloji geliştiren insanlarımıza verdiğimiz değer ortadadır. Bilime yaptığımız yatırımın meyvelerini topluyoruz."