CB Erdoğan: 'Doğalgaz'da Referans Fiyatı Türkiye Belirleyecek!'

CB Erdoğan: 'Doğalgaz'da Referans Fiyatı Türkiye Belirleyecek!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde konuşarak Trakya'nın enerjide merkez (hub) olacağını söyledi. Ayrıca Türkiye'yi, doğalgazda referans fiyatı belirleyen ülke...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde konuşarak Trakya'nın enerjide merkez (hub) olacağını söyledi. Ayrıca Türkiye'yi, doğalgazda referans fiyatı belirleyen ülke yapacaklarını belirtti.

'Putin ile Görüştük'

Söz konusu törende konuşma yapan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü söyledi:

Putin ile görüşmelerimizi yaptık. Adımlarımızı atıyoruz. Trakya doğalgazda enerji de bir hub haline gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı bölgemizdeki enerji ortaklarımızla yürütüyoruz. Doğalgaz referans fiyatı Türkiye'de oluşacak.

CB Erdoğan: 'Doğalgaz'da Referans Fiyatı Türkiye Belirleyecek!'

'Ülkemizi En Üst Lige Çıkartacağımız Döneme Giriyoruz'

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.

Silivri'nin Avrupa'daki en büyük yer altı gaz depolama tesisi haline geldiğini söyleyen Erdoğan, en yoğun tüketim tarihlerinde bile talebin dörtte birini tek başına karşılayabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Ayrıca, vatandaşlara ve sanayiye sunulan enerji hizmetinde dünyanın en büyük arza sahip 17. ülkesi olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiye'yi en üst lige çıkartacakları döneme girildiğini söyledi.

Kalkınma Hedefleri 

Kısa ve orta vadede kalkınma hedeflerinin korunabilmesi için her türlü tedbirin alınacağını söyleyen Erdoğan, Türkmenistan'dan doğalgaz ve enerji nakli için görüşmeler yapıldığını söyledi.

Ayrıca, enerji altyapılı projelerin öncelikli olduğunu söyleyerek, gereken enerji nakli için çalışmalara başlattıklarını belirtti.

CB Erdoğan: 'Doğalgaz'da Referans Fiyatı Türkiye Belirleyecek!'

Petrol Hedefi Günlük 100 Bin Varil 

Dünyanın en geniş sondaj filosunu kullanarak Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin keşfedildiğini belirten Erdoğan, gazın şebekeye yansıtılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Benzer bir gelişmenin petrol üretiminde yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı, günlük petrol üretiminin 100 bin varile çıkarılacağını söyledi.

Doğalgazda Referans Fiyatı Türkiye Verecek

Vladimir Putin ile görüşmelerin yapıldığını söyleyen Erdoğan, Trakya'nın doğalgaz enerjisinde merkez haline geleceğini söyledi. Ayrıca, doğalgaz referans fiyatının Türkiye'de oluşacağını ekledi. Nükleer enerjiyi de bu alana eklemek istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, enerji alanında bambaşka bir seviyeye yükselineceğini belirtti.