'Cahilliğin' Böylesi: 5 Litre Sıvı Yağın 5 Kilogram Gelmediğini Gören Vatandaş Yetkilileri Denetime Çağırdı!

'Cahilliğin' Böylesi: 5 Litre Sıvı Yağın 5 Kilogram Gelmediğini Gören Vatandaş Yetkilileri Denetime Çağırdı!
Bir vatandaş A101'den aldığı cin mısır ve ayçiçek yağının miktarlarını evindeki mutfak terazisiyle ölçtü.Tartıya önce yarım kiloluk cin mısırı koyan ve miktarının doğru olduğunu söyleyen vatandaş, 'bunda bir problem...

Bir vatandaş A101'den aldığı cin mısır ve ayçiçek yağının miktarlarını evindeki mutfak terazisiyle ölçtü.

Tartıya önce yarım kiloluk cin mısırı koyan ve miktarının doğru olduğunu söyleyen vatandaş, 'bunda bir problem yok' dedi.

Daha sonra ise yine A101 marketten aldığı 5 litrelik ayçiçek yağını ölçen vatandaş, yağın 4 kilo 683 gram ağırlığında olduğunu görünce, yetkilileri denetime davet etti.

Bu videonun üzerine ise Twitter kullanıcıları açtı ağzını, yumdu gözünü.

{{unknown}}

'Daha Litre ve Kilogram Arasındaki Farkı Bilmiyor!'

Sıvı yağın görüntüsünün 'gözüne küçülmüş göründüğünü' söyleyen vatandaş, elindeki mutfak tartısıyla sıvı yağı ölçünce ortalık karıştı.

Litre ve kilogram birimlerinin ve sıvılarla katılar arasındaki özkütle farkından bir haber olan vatandaş, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Sıvı yağın litre biriminden yazıldığını görmeyen ve kilogram ile aynı miktarda çıkacağını düşünen 'cahil' vatandaş, çoğu kullanıcının sert yorumlarına maruz kaldı.

Bazı kişiler vatandaşa kilogram ve litre arasındaki farkı anlatamaya çalışırken, bazıları 'cahilliğinden' dem vurarak vatandaşla alay etti.