Bugün Dışarı Çıkacaklar Dikkat! 7 Ocak 2023 Kar Yağışı Bekleniyor

Bugün Dışarı Çıkacaklar Dikkat! 7 Ocak 2023 Kar Yağışı Bekleniyor
Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamaları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, hangi illerde kar yağışının etkili olması beklendiği...

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamaları pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, hangi illerde kar yağışının etkili olması beklendiği açıklandı.

Kar Hangi İllere Yağacak?

Meteoroloji'nin raporuna göre, bugün Rize ve Artvin'in iç çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kıyı kesimlerinde sağanak yağmur beklendiği belirtilen açıklamada ''07.01.2023 Cumartesi günü Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli yağmur ve sağanak (51-100 kg/m2), iç kesimlerinde yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli ve şiddetli yağışların 08.01.2023 sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' denildi.

Risklere Dikkat!

Bugün etkili olması beklenen yağmur ve kar nedeniyle oluşabilecek muhtemel riskleri de duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ani sel, ulaşımda aksama, buzlanma, don olayı, sel ve su baskınına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.