Bu özellik adeta hayat kurtarıyor! SGK maaşı azalana otomatik bildirim atacak!

Bu özellik adeta hayat kurtarıyor! SGK maaşı azalana otomatik bildirim atacak!
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hem iş yerinin hem de çalışanın yasal hakları korunuyor. Örneğin bir işçinin maaşı 6.000 TL'yse ve primi brüt üzerinden belirli bir meblağda yatıyorsa düşüş olduğu an vatandaşa bilgi...

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hem iş yerinin hem de çalışanın yasal hakları korunuyor. Örneğin bir işçinin maaşı 6.000 TL'yse ve primi brüt üzerinden belirli bir meblağda yatıyorsa düşüş olduğu an vatandaşa bilgi mesajı gidiyor. Bunun için ise belirlenen tutar yüzde 20 oluyor. Maaşlarda yüzde 20 tutarında düşüş görüldüğü gibi Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan size bir mesaj iletiliyor ve durum hakkında bilgi veriliyor.

Bu özellik adeta hayat kurtarıyor! SGK maaşı azalana otomatik bildirim atacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanların maaş bordrosuyla ilgili kapsamlı bilgi sunuyor. Bu minvalde işveren tarafından yapılan sigorta ödemesinde bir önceki aya göre yatırılan tutarda yüzde 20 civarında azalma olduğu dakika vatandaşa otomatik mesajla bu durum bildiriliyor. Bu bilgilendirme çalışanın sorun yaşamaması adına yapılıyor.

PRİME BAĞLI KAZANÇLAR KONTROL EDİLİYOR

SGK tarafından düzenli olarak çalışanların prime bağlı esas kazançları kontrol ediliyor ve işveren tarafından düşük bir ödeme yapıldığında mesaj atılıyor.

DURUM ORTAYA ÇIKTIĞI AN...

Yüzde 20 ve üzeri bir düşüş tespit edildiği an bilgi veren kurum bildirimin ayın 26'sına kadar yapıyor ve detaylar ortaya çıkıyor.

BİLDİRMESİ ŞART...

Bir çalışanın örnek bir ay içerisinde çalıştığı gün sayısının ve aldığı ücretin kapsamlı bilgisi SGK'ya otomatik olarak iletiliyor.

HER AYIN 26'SI SON BİLDİRİM GÜNÜ

Örneğin Eylül ayının bildirimleri SGK'ya Ekim ayının 26 Ekim'e kadar yapılması gerekiyor.