Bu da Yaşandı... İstanbul'da Sahte İran'lı Polis Şoku!

Bu da Yaşandı... İstanbul'da Sahte İran'lı Polis Şoku!
Güvenlik kameralarına yansıyan Zeytinburnu'ndaki olayda, 17 Kasım'da, Tacikistan uyruklu Ü.K. isimli şahsın polise şikayetiyle her şey ortaya çıktı.Ü.K., kendilerini polis olarak tanıtan iki kişinin kontrol etmek için aracını...

Güvenlik kameralarına yansıyan Zeytinburnu'ndaki olayda, 17 Kasım'da, Tacikistan uyruklu Ü.K. isimli şahsın polise şikayetiyle her şey ortaya çıktı.

Ü.K., kendilerini polis olarak tanıtan iki kişinin kontrol etmek için aracını durdurduklarını ve cüzdanında bulunan 3 bin 700 dolar parayı çaldıklarını söyleyerek şikayetçi oldu.

Öte yandan 23 Kasım'da yine Zeytinburnu'nda polise yapılan şikayette, Ukrayna uyruklu H.A. isimli şahıs da aynı yöntemle 10 bin dolar parasının çalındığını ihbar etti.

Güvenlik Kameralarına Yakalanmışlar 

Harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, başlatılan çalışma kapsamında iki olayın da aynı şüpheliler tarafından gerçekleştirildiğini fark etti. Olay yerlerindeki güvenlik kameralarına yakalanan şüpheliler ise kullandıkları otomobil plakasından yakayı ele verdiler.

Çalıntı Plaka!

Şüphelilerin kullandığı lüks araca çalıntı plaka takıldığı da yine anlaşılan detaylar arasındaydı. Önceki gün yapılan operasyonda ise İran uyruklu Esmail B. ve Kıyamars P.K. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından sorgulanan şüphelilerden Esmail B.'nin 4 farklı suç kaydının olduğu da tespit edilenler arasındaydı.

İşlemleri tamamlayan polis, şüphelileri adliyeye sevk etti.