Bozuk yollar maddi zarara yol açmaya devam ediyor

Bozuk yollar maddi zarara yol açmaya devam ediyor
Edirne'nin cadde ve sokaklarındaki sorunlar her geçen gün artarak sıkıntılara neden olmaya devam ediyor. Yollardaki büyük çukurlar araçların lastiklerinin yarılmasına ve jantlarının kırılmasına sebep oluyor. Edirne Jet Haber'e...

Edirne'nin cadde ve sokaklarındaki sorunlar her geçen gün artarak sıkıntılara neden olmaya devam ediyor. Yollardaki büyük çukurlar araçların lastiklerinin yarılmasına ve jantlarının kırılmasına sebep oluyor. Edirne Jet Haber'e bu konuda son 2 günde 2 şikayet ulaştı... Peki zaman zaman yaşanan kazalarda etkili olan bozuk yollarla ilgili vatandaş ne yapabilir?

Edirne'de altyapı çalışmaları sebebiyle bozulan yollar gündemden düşmüyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçen yıl ekim ayı sonuna kadar kazılıp da kapatılmamış yol kalmayacağını söylemişti. Bu sözün üzerinden 14 ay geçti, kazılıp düzeltilmeyen çok sayıda yol ve kapatılmayan çukurlar var... Bu konuda vatandaştan Edirne Jet Haber'e her gün şikayet geliyordu. Ancak son iki günde, aracının lastiği yarılan ve kullanılamaz hale gelen iki vatandaşın şikayetini okurlarımızla paylaşmak istedik.

Şikayetlerin ilki Efkan Yıldırım Ortaokulu'ndan ayçiçeği heykeli kavşağına inen yoldan, diğeri ise Şükrüpaşa Mahallesi Traliçe kafe civarından geldi. Her iki olayda da otomobil sahipleri, yoldaki çukurlar sebebiyle lastiklerinin yarılması ve jantlarının yamulmasından şikayetçi.

PEKİ VATANDAŞ NE YAPABİLİR?

Belediyelerin veya Karayolları'nın gerekli önlemleri almaması 'hizmet kusuru' olarak değerlendiriliyor. Örneğin belediyenin kapatmadığı çukura düşüp lastiği patlayan ve hasar gören otomobiliniz varsa belediyeden tazminat talep etme hakkınız var. Aynı durum Karayolları sorumluluğundaki yollarda da ilgili idare için geçerli. Uzmanlar; bu gibi durumlarda öncelikle idareye ihtarname çekilmesini, yasal süre içerisinde yanıt alınamaması halinde maddi zarar tutarına göre Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine / Hukuk Mahkemesine başvurulmasını öneriyor. Ayrıca hizmet kusuru nedeniyle kaza geçiren veya zarar görenlerin bu durumu fotoğraf, tutanak ve varsa tanıklar ile desteklemesi gerekiyor.