Bir Hafta İçerisinde 1 Milyon 971 Bin 985 Araç Denetlendi

Bir Hafta İçerisinde 1 Milyon 971 Bin 985 Araç Denetlendi
8-15 Ağustos tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekipleri ülke genelinde araç denetimleri gerçekleştirdi.

Trafikte kazaların en aza indirilmesi ve trafik kurallarına uyulmasının sağlanması için emniyet ve jandarma ekiplerinin denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, 8-15 Ağustos tarihleri arasında 1.971.985 araç denetlenirken, toplamda 447.672 araca/sürücüye işlem yapıldı.

Aşırı Hızla Mücadele Ediliyor

Trafik kazalarının nedenleri arasında ilk sırada yer alan aşırı hız ile etkili mücadele devam ederken, denetimlere dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanlığı:

"2024 yılının ilk 7 aylık döneminde ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 35'i yasal veya uygun olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana gelmiştir. Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında ilk sırada yer alan aşırı hız ile etkin bir mücadele yürütülmektedir. Bu kapsamda ülke genelinde hem şehir içlerinde hem de otoyollar dahil tüm şehirler arası karayollarında ortalama hız tespit sistemlerine ek olarak mevcut mobil radar araçlarımızı yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil mobil hız tespit sistemleri ile takviye yaparak güçlendirdik” ifadelerine yer verdi.