Binlerce Kişinin Borcu Silinecek! Çalışmalarda Sona Gelindi

Binlerce Kişinin Borcu Silinecek! Çalışmalarda Sona Gelindi
Hazırlanan ekonomi içerikli torba yasa teklifinde sona gelindi. Milyonları ilgilendiren kanun düzenlemesinde, dar gelirli vatandaşların bazı borçları silinecek. Bu düzenleme telefon, doğalgaz, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlara...

Hazırlanan ekonomi içerikli torba yasa teklifinde sona gelindi. Milyonları ilgilendiren kanun düzenlemesinde, dar gelirli vatandaşların bazı borçları silinecek. Bu düzenleme telefon, doğalgaz, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklı borçları kapsayacak.

İcra Borçları Silinecek

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Torba Kanun teklifinde geri sayım başladı. Hükümetin hazırladığı pandeminin ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak ve dar gelirlileri rahatlatacak önlemlerin yer aldığı Torba Kanun teklifinin kısa süre içinde Meclis Başkanlığına sunulacağı öngörülüyor. İcra takibi ve haciz işlemi başlatılmış, 2 bin liranın altındaki 6 milyon dosya silinecek. Düzenleme doğalgaz, elektrik, telefon ve su gibi ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklı borçları kapsayacak.

KYK Borçlarının Enflasyon Farkı da Silinecek

Torba teklifte yer alan bir diğer konu ise KYK kredi borçlarına ait enflasyon farkının silinmesi olacak. Böylece, yalnızca alınan kredi tutarı geri ödenecek. Düzenlemeden 3 milyon genç faydalanacak.

İşverenlere Destekler Verilecek

İşverenlere yönelik verilecek yeni destekler de torba yasada bulunacak. Çalışana verilen doğal gaz ve elektrik desteğinin bin liraya kadar olan kısmı vergiden ve sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak. Bu destek, personeline yol ve yemek yardımlarını nakdi olarak yapan işverenler için de geçerli olacak.

6 Ay 6 Bin km Aldatmacalarına Ceza Verilecek

Teklifte ikinci el araba satışlarında yapılan usulsüzlüğe karşı verilen cezanın artırılması da yer alacak. Düzenlemede araç satışında 6 ay 6 bin kilometre sınır şartını aldatmacalar ile bozmaya çalışanlara 300 bin lira ceza verilmesi de olacak.

Düzenlemenin gelecek günlerde Meclis Başkanlığı'na sunulacağı öngörülüyor.