Bakan Koca'dan Depremdeki İhbarlara İlişkin Çağrı ve Uyarı

Bakan Koca'dan Depremdeki İhbarlara İlişkin Çağrı ve Uyarı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada verilen vaka ihbar mesajı kim görürse ona ulaşır. ALO 112 Çağrı Merkezi'ne yapılan bildirimse tam olarak aradığınız adrese,...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada verilen vaka ihbar mesajı kim görürse ona ulaşır. ALO 112 Çağrı Merkezi'ne yapılan bildirimse tam olarak aradığınız adrese, anında ulaşır. Sizin istediğiniz de bu değil mi?" dedi.

Bakan Koca, paylaşımında deprem bölgesinde görevli bir sağlık çalışanının sahte ihbarlara yönelik yaptığı uyarıya ilişkin video mesajına da yer verdi.

Sosyal Medyadaki Sahte İhbarlara Dikkat

Videodaki 112 Acil Sağlık ekibinde görevli bir kadın, sosyal medyada depreme ilişkin birçok sahte ihbarın olduğuna dikkat çekti.

Depremin ardından bölgede çöken binaların boş olduğunu ifade ederek, bunlara yönelik panik halinde yapılan ihbarların müdahalelere etkisine vurgu yapan görevli, "Sizden ricamız teyit almadığınız hiçbir ihbarı hiçbir yerde paylaşmayın. Arkadaşlar vaka ihbar noktası Twitter veya Instagram değil. Teyit aldığınızda 112 aranacak, 112 ekipleri koordineli bir şekilde bizi gönderecekler." ifadelerini kullandı.