Atamalar İçin Tarih Verildi! Bakan Yanık, Büyük Müjdeyi Duyurdu

Atamalar İçin Tarih Verildi! Bakan Yanık, Büyük Müjdeyi Duyurdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 30 Kasım'da şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarının yapılacağını ifade etti.Bakan Derya Yanık, TRT Haber canlı yayınında gündeme dair soruların cevabını verdi. Bakan Yanık,...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 30 Kasım'da şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarının yapılacağını ifade etti.

Bakan Derya Yanık, TRT Haber canlı yayınında gündeme dair soruların cevabını verdi. Bakan Yanık, şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarının 30 Kasım'da gerçekleştireceklerini söyleyerek, "600 hak sahibinin yerleşmesini sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açıklaması

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehrinin 150 dönümlük alana kurulduğunu ifade eden Yanık, "Dünyada bunun örneği yok. Yaklaşık bin kişi kapasiteli olacak. Mayıs 2022'de temelini attık, Mayıs 2023'te bitirmeyi öngörüyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Yanık, eşi vefat eden kadınlara yönelik konut desteği projesi ile ilgili de konuştu ve projelerinin temelinin gözleme dayandığını  belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, "50 kalem sosyal yardım başlığımız mevcut. En dezavantajlı gruplardan birisi olanların en temel ihtiyacını karşılamak için bir başlık açtık. Toplum olumlu karşıladı. Temel ihtiyaç zincirinin başında barınma yer alır. Toplam 607 milyon lira bütçe ayırdık." dedi.

300 Bin TL Destek Verilecek

Hane başına 300 bin liralık destek olacak, geri kalanı belediyeler ve hayırseverler tarafından karşılanacak. Konutları satın alma veya yeniden inşa etme şeklinde belirledik. Konutları 80 metrekareyle sınırladık. İhtiyaçları bittiğinde onların yerine bir başkası gelecek."

Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin de şu ifadelere yer verdi:

'Şiddete Sıfır Tolerans' Mesajı

"Şiddet mağduru tek bir kadın kalmayıncaya kadar çalışacağız. Şiddete sıfır tolerans! Kadın cinayetleri oranına bakıldığında senelere göre bir azalma mevcut. Toplumun farkındalığının sonuç verdiğini görüyoruz. Kadına şiddet suçları için indirim uygulanması kaldırıldı. Entegrasyon noktasında paydaşlarımızla ve diğer bakanlıklarla çok önemli adımlar attık. Şiddet önleme merkezi sayımızı çoğaltıyoruz.

Kadınların güçlendirilmesi ve kooperatifler aracılığıyla istihdama katılması için 871 yeni kooperatifin kurulmasını sağladık. Öte yandan, 3,5 milyon başvuru da KADES uygulaması için yapıldı. KADES uygulamasının ciddi anlamda önleyici bir etkisi oldu."