Asgari Ücret Zammı İçin Hesaplamalar Başladı! 2023 Asgari Ücret

Asgari Ücret Zammı İçin Hesaplamalar Başladı! 2023 Asgari Ücret
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda, asgari ücrete yapılacak artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda, asgari ücrete yapılacak artışın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın bir araya gelecek. Komisyonun toplantısı merakla beklenirken, farkı zam oranları üzerinden hesaplamalar yapılmaya başlandı. Resmi makamlardan asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili oran belirtilmezken, farkı oranlar ile çeşitli hesaplamalar yapılıyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 7 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Komisyonun ikinci toplantısı ise 14 Aralık'ta gerçekleşecek. Yapılacak artış için tarafların tekliflerinin bu toplantılarda belli olması beklenirken, yüzde 30, yüzde 40 ve yüzde 50 zam ihtimallerine durumunda, asgari ücretin ne kadar olacağı hesaplandı. İşte söz konusu artışlar yaşanırsa asgari şu şekilde olacak:

Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 7.150 TL

Asgari Ücrete Yüzde 40 Zam Yapılırsa: 7.700 TL

Asgari Ücrete Yüzde 50 Zam Yapılırsa: 8.250 TL

2023 Asgari Ücret

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili henüz oran telaffuz edilmezken, yüzde 50 oranında bir artış yapılacağına dair iddialar da konuşuluyor. Söz konusu artış gerçekleşir ve asgari ücrete yüzde 50 zam yapılırsa, 5.500 TL olan asgari ücret, 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

DİSK Talebini Açıkladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısına kısa bir süre kala, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) de asgari ücret zammı için taleplerini açıkladı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamada, asgari ücretin 13.200 TL olması gerektiğini belirtti.

Enflasyon Verileri Önem Taşıyor

Asgari ücrette yapılacak artışın belirlenmesinde, enflasyon verilerinin de önemi bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği vurgulamıştı. Bu nedenle, asgari ücret tespit edilirken, enflasyon verilerinin de dikkate alınması bekleniyor.