Asgari Ücret Toplantısı Sona Erdi: TÜRK-İş Başkanı İlk Açıklamayı Yaptı

Asgari Ücret Toplantısı Sona Erdi: TÜRK-İş Başkanı İlk Açıklamayı Yaptı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan ikinci toplantı sona erdi.Yeni yılda geçerli olacak olan asgari ücret miktarını belirlemek için bir araya gelen komisyon, çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını bitirdi.Çalışma...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan ikinci toplantı sona erdi.

Yeni yılda geçerli olacak olan asgari ücret miktarını belirlemek için bir araya gelen komisyon, çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını bitirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, Çalışma Müdürü Saadettin Akyıl başkanlığında toplandı. İşveren heyetine ise TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine de TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Peyrul Kavlak başkanlık yaptı.

Basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2.5 saat sürdü.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri İlk Açıklamayı Yaptı 

TÜRK-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, masada rakam konuşulmadığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

Rakam konuşulmadı, artık herhalde son toplantıda konuşuruz. Bundan sonraki toplantı son mu olur bilmiyorum ama artık yavaş yavaş rakam konuşulacaktır. Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi bir kısmını alacağız. Son toplantıda inşallah rakam gelir, gelir gelmez de paylaşacağız.

Değerlendirmeyi kendi yönetim kurulumuzla, TÜRK İŞ yönetimi ile yarın sabah değerlendirip, kamuoyuna yarın açıklama yapacağız.

Üçüncü toplantı için şu anda tarih belirleyemedik, sunuların gelmesini bekleyeceğiz, muhtemelen önümüzdeki haftaya sarkar diye düşünüyorum.

TİSK Genel Sekreteri: Nihai Rakam Son Toplantıda

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise 'Nihai rakam için yeniden toplanacağız. Daha önceki yıllarda olduğu gibi asgari ücret işveren desteği bu yıl masada, talebimizi yeniledik.'' dedi.

Bakanlık Anketleri 7 Bin 845 TL Diyor 

Öte ayndan gerçekleştirilen ilk toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yapılan asgari ücret anketini açıklamıştı. Ankete katılan işçi, işveren ya da çeşitli mesleklerden kişiler, 2023 yılı asgari ücreti beklentisinin 7 bin 845 TL olarak oylamıştı.