Asgari Ücret Toplantısı Bugün Yapılacak! 2023 Asgari Ücret Zammı İçin Son Hesaplamalar

Asgari Ücret Toplantısı Bugün Yapılacak! 2023 Asgari Ücret Zammı İçin Son Hesaplamalar
Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamları ile ilgili açıklamaları yakından takip ederken, 2023 asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı bugün yapılacak. Söz konusu toplantısı...

Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamları ile ilgili açıklamaları yakından takip ederken, 2023 asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı bugün yapılacak. Söz konusu toplantısı öncesinde, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili çeşitli hesaplamalar yapılıyor.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili resmi açıklama yapılmasa da çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, enflasyon verileri ile yapılan hesaplamalar sonucunda asgari ücretin 8.000 TL'nin üstünde olması bekleniyor.

2023 Asgari Ücret

Asgari ücrette yapılacak artış, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun nihai toplantısı ile birlikte netlik kazanacak. Türk-İş tarafından yapılan açıklamada, asgari ücret pazarlığının 7.785 TL'den başlayacağını belirmişti. Bu nedenle, asgari ücretin 8.000 TL civarlarında olacağına dair iddialar gündemde yer alamaya devam ediyor. Asgari ücret zammı, önümüzdeki haftalarda yapılacak açıklama ile birlikte netlik kazanacak.