Araç Sahipleri Dikkat! Fiyatı Tamı Tamına 15 Bin TL Oldu

Araç Sahipleri Dikkat! Fiyatı Tamı Tamına 15 Bin TL Oldu
Araç fiyatları giderek artış göstermesi sebebiyle araç almak isteyen kişiler iki defa düşünmeye başladı. Zamlı araç fiyatları sebebiyle kasko fiyatları fırlarken ayrıca trafik sigorta primleri de cepleri yakmaktadır. Araç...

Araç fiyatları giderek artış göstermesi sebebiyle araç almak isteyen kişiler iki defa düşünmeye başladı. Zamlı araç fiyatları sebebiyle kasko fiyatları fırlarken ayrıca trafik sigorta primleri de cepleri yakmaktadır. Araç fiyatlarında yaşanan yükseliş yeni araç sahibi olmak isteyen kişileri olumsuz olarak etkilerken aracı olan kişileri de olumsuz olarak etkilemektedir. Araç fiyatlarında bu denli yükseliş olması hem kasko fiyatlarını hem de trafik sigorta primlerini de olumsuz olarak etkilemektedir. Sürücülerin üzerindeki baskıyı artıran trafik kasko fiyatları ve sigorta fiyatlarının giderek artması hali hazırda araç sahibi olan kişileri de etkilemektedir.

Sigorta Primi Arttı!

Devlet tarafından gerçekleştirilen ÖTV Matrah düzenlemesi araç fiyatlarını çok etkilediği söylenemese de bir tık düşürmüştür. Araç fiyatlarının yükselmesi hemen herkesin cebini olumsuz olarak etkilediğinden ötürü sigorta primlerini de yükseltmektedir. Sigorta primlerinin giderek artması herkesin hem cebini hem de aracını etkilemektedir.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu trafik sigorta primlerinde dinamik basamak sistemine geçiş yapılacağını duyurdu. Bu sistem ile sürücüler sıfırdan sekize kadar basamaklara ayrılacak. Sürücünün riski artış gösterdikçe trafik sigorta primi de artacak. Yani belirlenen sistemde 4. Temel basamaktaki prim ödemesi 4350 TL civarındaysa 0. Basamağa geçtiğiniz zaman ödeyeceğiniz meblağ 15 bin TL tutarına kadar yükselebilecek.