Araç Alacaklar Dikkat! 2. El Otomobil Piyasası İçin Tarih Verildi

Araç Alacaklar Dikkat! 2. El Otomobil Piyasası İçin Tarih Verildi
Otomobil piyasasında oluşan fahiş ötesi yükselişler işin içinden çıkılmaz bir duruma geldi. 2. el otomobil piyasası için alınan önlemler yetersiz kaldı.

2. el otomobil fiyatları ile alakalı yeni açıklamalar belirtildi. Sıfır ve 2. el araba fiyatları tarafında sıcak gelişmeler oluyor.

Ticaret Bakanlığı’nın tedbirleri sonrasında özellikle 2. el araba fiyatları bir miktar azalma gösterdi fakat bu azalma tüm olasılıkları değiştirecek düzeyde değildi. İşte otomobil pazarında son durum...

2. el otomobil piyasasında fırsatçılar her geçen gün çeşitli yöntemler buluyor. Alınan bazı önlemler sonrası bazı bayiler çok düşük miktarlarda indirime gidiyor.

Siparişlerden Vazgeçiliyor

Sıfır araba satışında gerçekleşen sorunlar araca ulaşımı zorlaştırıyor. Sıfır araba sahibi olmak isteyenler aylar öncesinden sıraya giren yurttaşlara bayiler dönüş yapmaya başladı fakat aradaki fiyat farkı sebebiyle sıraya girenler de siparişlerinden vazgeçiyor.

Örneğin martta 1 milyon TL olan aracın güncel fiyatı 1.5 milyon TL olarak güncellenince aracı almaktan vazgeçiyor. Son bir haftada sipariş iptalleri yüzde 15'i vardığı belirtiliyor.

2. el otomobil piyasasındaki kötü durumları engellemek için 6 bin kilometre ve 6 ay düzenlemesinin kapsamı da 1 Ocak 2024'te uzadı.

Oto galerici Mustafa Öner, 2. el araba piyasası için atılan adımlarla alakalı, “Bu adımların etkilerini önümüzdeki aylarda eylül, ekim, kasım aylarında daha net görebileceğimizi söyleyebiliriz.” ifadelerine yer verdi.