Aile Destek Ödemeleri Hesaplara Yatırılıyor

Aile Destek Ödemeleri Hesaplara Yatırılıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hükümet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen Aile Destek ödemesini hesaplara yatırıyor. İhtiyaç sahibi aileler Aile Destek ödemesinin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki vatandaşlar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hükümet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen Aile Destek ödemesini hesaplara yatırıyor. İhtiyaç sahibi aileler Aile Destek ödemesinin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki vatandaşlar Aile Destek ödemesini ne zaman alacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısındaki konuşmasında aile destek ödemesi hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye aile destek programımızın kapsamını genişletiyoruz, bütçesini de 25 milyar lira ilaveyle 40 milyar liraya yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamadan sonra Aile Destek ödemesinin ne zaman yapılacağı da merak edildi.

Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek ödemeleri hakkında "Aile Destek ödemeleri kapsamında 1,6 milyon aileye sosyal yardım ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusuna onay verilen yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme yaptık. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararının verildiği toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız." dedi.