800 Bin TL'lik Vurgun! Telefon Dolandırıcıları Tutuklandı

800 Bin TL'lik Vurgun! Telefon Dolandırıcıları Tutuklandı
Manisa'nın Akhisar ilçesinde telefonla vatandaşları arayarak kendilerini polis olarak tanıtan bir çete, vatandaşı dolandırdı.Telefon dolandırıcılarının kurbanı olduğunu ifade eden, Akhisar’da yaşayan H.E, polise başvurdu.Dolandırıcılar,...

Manisa'nın Akhisar ilçesinde telefonla vatandaşları arayarak kendilerini polis olarak tanıtan bir çete, vatandaşı dolandırdı.

Telefon dolandırıcılarının kurbanı olduğunu ifade eden, Akhisar’da yaşayan H.E, polise başvurdu.

Dolandırıcılar, cep telefonundan aradıkları H.E’ye kendilerini polis olarak tanıttı. H.E’nin 800 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını alan şahıslar kayıplara karıştı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçildi. Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT timi tarafından yapılan takip ve araştırmalar sonucu, S.K.ve H.Y. isimli iki şüpheli Manisa’nın Turgutlu ve İzmir’in Kemalpaşa ilçelerinde yakalandı.

Önceden Turgutlu'da yaşanan 1.5 milyon TL’lik dolandırıcılık olayında da hakkında yakalama kararı olan şüpheli S.K. ve H.Y. isimli şahısların ikametgahlarındaki aramalarda, 150 gram esrar maddesi ve muhtelif miktarda para, birçok sim kart ve cep telefonu ele geçirildi. Şüpheliler S.K. ve H.Y çıkarıldıkları adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.