6 Ay 6 Bin Kilometre Şartı Devreye Girdi! Bakın Bu Sefer Nasıl Bir Değişiklik Yapıldı

6 Ay 6 Bin Kilometre Şartı Devreye Girdi! Bakın Bu Sefer Nasıl Bir Değişiklik Yapıldı
Otomobil piyasasında son dönemlerde zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Otomobil fiyatlarının yükselmesi sonrası, yetkili makamlar tarafından çeşitli projeler geliştirildi. Bu kapsamda, geçtiğimiz haftalarda resmileşen karar...

Otomobil piyasasında son dönemlerde zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Otomobil fiyatlarının yükselmesi sonrası, yetkili makamlar tarafından çeşitli projeler geliştirildi. Bu kapsamda, geçtiğimiz haftalarda resmileşen karar ile birlikte galerilerin, şirketlerin, rentacar bayilerinin 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satmasına engel getirilmişti. Yeni karar dün yürürlüğe girdi.

6 Ay ve 6 Bin Kilometre Kuralı Sonrası İlan Verenlerden İlginç Değişiklik

Otomobil satışlarının yapıldığı pek çok internet sitesi bulunuyor. Bu siteler dün itibariyle, 6.000 km'den az yol yapmış olan araçları siteden kaldıklarını açıkladılar ancak kullanıcılar ilginç bir durumla karşılaştı. Sitedeki pek çok araçta km olarak 6.001 yazıldığı görüldü. Bu durumu sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Emre Özpeynirci, ilan veren kişilerin bugün yaptıkları değişikliğe dikkat çekti.

Peki Şimdi Ne Olacak?

Ticaret Bakanlığı, söz konusu karara ilişkin geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, kararın 15 Eylül'de yürürlüğe gireceği belirtilmişti. Bakanlık açıklamasında, satış kayıtlarının takip edileceği, taşıt ilanlarının ve yurt genelinde araç satışı yapan yerlerin denetleneceği belirtildi.