5.9 Büyüklüğünde Can Kayıplarının Yaşandığı Deprem! Korkutan Depremler Devam Ediyor

5.9 Büyüklüğünde Can Kayıplarının Yaşandığı Deprem! Korkutan Depremler Devam Ediyor
Geçtiğimiz gün İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy şehrinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde ölü ve yaralı sayısı yükseliyor. Aynı bölgede 4 büyüklüğünde art arda depremler yaşanmayı sürdürüyor. Depremler...

Geçtiğimiz gün İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy şehrinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde ölü ve yaralı sayısı yükseliyor. Aynı bölgede 4 büyüklüğünde art arda depremler yaşanmayı sürdürüyor. Depremler ülkemizde de hissediliyor.

Hoy şehrinde geçtiğimiz gün yerel saatle 21.44'te yaşanan 5.9 şiddetindeki depremin bilançosu belli oluyor.

Batı Azerbaycan Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, yerin 7 kilometre derinliğinde yaşanan şiddetli sarsıntı sebebi ile en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 816 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Depremde yaklaşık 70 köyde hasar meydana geldiği kaydedildi. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada, depremin başkent Tahran başta olmak üzere Tebriz ve Urmiye şehirlerinde de hissedildiği kaydedilmişti.

Şiddetli depremden sonra bölgede 4 ve üstü büyüklüğünde depremler yaşanmayı sürdürüyor.

AFAD Açıklama Yaptı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, depreme ilişkin “İran’da meydana gelen deprem sonrası ülkemizde olumsuz bir durum yoktur” dedi. AFAD Başkanı Sezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun Van. Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir” şeklinde konuştu.