30 Bin Öğretmen İçin İşsizlik Alarmı! 3 Bin Okul Kapanabilir

30 Bin Öğretmen İçin İşsizlik Alarmı! 3 Bin Okul Kapanabilir
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk,eğer teşvik alamazlarsa 3 bin özel okulun kapanabileceğini ve 30 bin öğretmenin işsiz kalabileceğini belirterek, devletten destek beklediklerini duyurdu.Türkiye Özel Okullar...

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk,eğer teşvik alamazlarsa 3 bin özel okulun kapanabileceğini ve 30 bin öğretmenin işsiz kalabileceğini belirterek, devletten destek beklediklerini duyurdu.

Türkiye Özel Okullar Derneği üyeleri,  Antalya'daki eğitim sempozyumunda bir araya geldi. Ayakta kalmakta güçlük yaşadıklarını belirterek, öğretmenlerin hızla istifa ettiğini söyledi.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, konuya dair yaptığı açıklamada "100 binin üzerinde veli çocuğunun kaydını özelden, devlet okuluna alabilir. Yıl sonunda 3 bin okul kapabilir. 30 bin öğretmen işsiz kalabilir." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Öztürk, sektörün zorda olduğunu ifade ederek devletten destek talebinde bulundu.

'Destek ve Düzenlemeler Maliyetlerimizi Düşürecek'

NTV'de yer alan habere göre Zafer Öztürk, özel okul öğretmen maaşları devlet okullarında görev yapan öğretmenlerin maaşlarının gerisinde kaldığını belirtti. Öztürk, "Vergi, sosyal sigorta primleri ve benzer tüm resmi ödemelerde yapılacak destek ve düzenlemeler maliyetlerimizi düşüreceğinden, buradan elde edilecek kaynakların eğitim-öğretimi iyileştirmek adına öğretmenlerimize aktarılacak kaynaklar olarak öngörülmesi gönülden temennimizdir." şeklinde konuştu.

Eğitim ücreti zammı yüzde 65 ile sınırlanmasından sonra özel okullardan bazıları yemek ve genel gider masraflarında yüzde 200'ü aşan zamlar uyguladı. Bir özel okulda önceki sene 8 bin TL istenen yemek ücreti için bu sene 32 bin lira talep edildi.

Artan fiyatlara tepki gösteren veliler, birçok kişinin yemeğini evden getirdiğini ve kantinlerin eskisi kadar kalabalık olmadığını beliriyor.