3 Ekim 2022 genel af çıktı mı? Affın çıkacağı tarihi az önce duyuruldu

3 Ekim 2022 genel af çıktı mı? Affın çıkacağı tarihi az önce duyuruldu
Af çıkacak mı? Sorusu arama motorlarında tavan yaparken açıklama geldi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü adedinin 320 bine dayandığını vurgulayarak yılbaşından önce adım atılacağını...

Af çıkacak mı? Sorusu arama motorlarında tavan yaparken açıklama geldi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü adedinin 320 bine dayandığını vurgulayarak yılbaşından önce adım atılacağını belirtti.

3 Ekim 2022 genel af çıktı mı? Affın çıkacağı tarihi az önce duyuruldu

İktidarın seçime giden süreçte af ilan edebileceği bir süredir kulislerde konuşulan bir konu olmaktaydı. AK Parti'ye yakınlığıyla tanınan birtakım köşe yazarları da sık sık affın gerekli olduğunu yazılarında ifade ediyorlardı. Fakat hem iktidar partisinden hem de ittifak ortağı MHP'den gelen açıklamalarda bu yönde bir hazırlık bulunmadığı dile getiriliyor.

Habertürk köşe yazarı Muharrem Sarıkaya husus ile alakalı düşüncesini yayınladığı köşe yazasında ele aldı. Sarıkaya söz konusu olan yazısında şu ifadelere yer verdi;

"Sandalye sayısının ne olduğuna bakmaksızın bir genel başkan şu üç konudan birine yönelik bir cümle söylemişse, bilin ki eninde sonunda o konu yasa haline dönüşür: Af, tezkere, zam" diyen Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Hatta bırakın genel başkanı, söyleyen etkin siyasi kimlik veya milletvekiliyse de eninde sonunda yasalaşır. Bunu anlamak için çok değil, iki yıl gerçekleşen infaz düzenlemesini anımsayın. Veya daha eskiye gidip, 'Rahşan (Ecevit) Affı' olarak tarihe geçen af düzenlemesini anımsayın.

Bu kez de kural değişmeyecek. Hatta tarih de vereyim, yılbaşının öncesinde de olabilir. En kötü ihtimalle bütçe görüşmeleri sonrasına kadar gerçekleşir. Çünkü cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısı 320 bine dayandı; yatıracak yer kalmadı. Partiler de seçim öncesi siyasi zemin kazanmak istiyor. (...)"

Sarıkaya, söz konusu yazıda siyasi partilerin herhangi bir hazırlık çalışmaları olmadığını da ekledi.