27 Bin Alım Yapılacak! Bakan Koca Müjdeyi Tarih Vererek Verdi

27 Bin Alım Yapılacak! Bakan Koca Müjdeyi Tarih Vererek Verdi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2023 bütçesindeki görüşmelerde vekillerin soru ve eleştirilerini cevapladı.Komisyonda gerçekleştirilen değerlendirmelerin, farklı bakış...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2023 bütçesindeki görüşmelerde vekillerin soru ve eleştirilerini cevapladı.

Komisyonda gerçekleştirilen değerlendirmelerin, farklı bakış açılarının sağlığın geliştirilmesine katkı sağlama amacını taşıdığına canı gölünden inandığının altını çizen Bakan Koca, sağlığın gelişimine katkı sunan, itiraz eden, karşı çıkan ve destek veren tüm görüşlerin teker teker dikkate aldığını vurguladı.

27 Bin Sözleşmeli Hekim Atanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuşması sırasından binlerce doktor adayının beklediği müjdeyi de verdi. Bakan Koca, "27 bin sözleşmeli hekimin en geç 15 Ocak tarihine kadar açıktan ataması yapılacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan MHRS Açıklaması

Öte yandan Bakan Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınamadığına ilişkin gelen sorulara karşılık, küresel salgın (Covid-19 pandemisi) ile mücadele zamanında hastanelerin lokomotif rolü üstlendiğini, edinilen başarıyla birlikte vatandaşların biriken bir sağlık talebinin de medyana geldiğini ve bu durumun doğal olarak MHRS'ye yansıdığını dile getirdi.