2023 Asgari Ücrette Son Dakika! TÜRK-İŞ Başkanı Duyurdu

2023 Asgari Ücrette Son Dakika! TÜRK-İŞ Başkanı Duyurdu
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının tarihini duyurdu.Başkan Atalay, asgari ücret görüşmelerine dair takvimi belirlemek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının tarihini duyurdu.

Başkan Atalay, asgari ücret görüşmelerine dair takvimi belirlemek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile gerçekleştirdikleri toplantıdan sonra Bakanlık önünde gazetecilere açıklamalar yaptı.

Ergün Atalay, "İlk resmi toplantı önümüzdeki hafta ayın 7'sinde saat 14.00'te Bakanlık'ta. İkinci toplantı ayın 14'ünde saat 14.00'te yine Bakanlık'ta olacak" şeklinde konuştu.

Geçmişte TÜRK-İŞ ve TİSK ev sahipliğinde de toplantılar yapıldığını hatırlatan Atalay, bu sene onu yapmayacaklarını belirtti.

Atalay'ın Açıklamaları Şu Şekilde:

"Asgari ücret öyle bir noktaya geldi ki 4 aydır herkes konuşuyor. Bugün uygulama şubatın 1'inde olacak, arada yine 2 ay var. Biz asgari ücreti konuşuyoruz. Maalesef 4 ay evvel konuşulmaya başladı. Konuşulduğu zaman bu milletin cebine para falan girmiyor. Bugüne kadar asgari ücretle ilgili ilk defa ben burada konuşuyorum. Geçmişte aralık ayının sonunda belli oluyordu. Geçen sene biraz öne alındı. Bir an evvel bu rakam belli olsun da, kamuoyu sabahtan akşama kadar herkes bu konuyu konuşuyor, bu mesele bitsin."