2 Milyon Kişi İçin Erken Emeklilik Müjdesi

2 Milyon Kişi İçin Erken Emeklilik Müjdesi
EYT'nin Aralık'da TBMM'de masaya yatırılıp Ocak 2023'te yasalaşacağı bekleniyor. EYT ile alakalı son dakika haberleri de geliyor. İki milyon staj mağduru hakkında da önemli bir gelişme yaşandı.Çiftçinin elektrik ve doğal gaz...

EYT'nin Aralık'da TBMM'de masaya yatırılıp Ocak 2023'te yasalaşacağı bekleniyor. EYT ile alakalı son dakika haberleri de geliyor. İki milyon staj mağduru hakkında da önemli bir gelişme yaşandı.

Çiftçinin elektrik ve doğal gaz borçlarının bir kısmının silinmesi ve TOKİ sosyal konut projeleri gibi destek paketlerinin yanında EYT ile alakalı da son dakika gelişmeleri yaşanıyor! Normalde emeklilikten sayılmayan staj mağdurları için yeni bir ihtimal doğdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den staj mağdurlarını sevindiren bir haber geldi.

EYT Çalışmalarında Son Durum

Senelerdir Türkiye'nin en çok konuşulan sorunlarından biri olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar için sorunlar çözülüyor. Önceki gün açıklamalar yapan Bakan Bilgin, EYT'de tüm çalışmaların tamamlandığını Aralık'ta sürecin sonuçlanacağını ifade etti.

Bakan Bilgin, "Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var." şeklinde konuştu.

Staj Mağdurlar İçin EYT Düzenlemesi

Meslek lisesi mezunları, staj zamanlarında da sigortalı sayılmak istiyordu. O zaman liselerde çalışanların sigortalı sayılması durumunda iki milyon vatandaşın emeklilik yaşı erkene çekilecek. Böylece, staj mağdurları da EYT düzenlemesinden faydalanabilecek.

İşe başlama tarihi 8 Eylül 1999 olan çırak ve stajyerler için 18 yaşa dikkat edileceği belirtiliyor. Yapılan stajın süresi sigortalılık süresinin tamamlanması için önemli bir basamak olacak.