1 Ayda 25 TL Zam Geldi! Yarım Kilosu 100 TL’ye Çıktı

1 Ayda 25 TL Zam Geldi! Yarım Kilosu 100 TL’ye Çıktı
Sosyal medyada hemen herkesin tepkisine sebep olan zamların ardı arkası kesilmiyor. Bir zam da kaşar peynirine geldi. Kaşar peynirinin yarım kilosu ay başında 76 TL’den satılırken şuanda marketlerde 100 TL’den satılmaya başlandı.Yarım...

Sosyal medyada hemen herkesin tepkisine sebep olan zamların ardı arkası kesilmiyor. Bir zam da kaşar peynirine geldi. Kaşar peynirinin yarım kilosu ay başında 76 TL’den satılırken şuanda marketlerde 100 TL’den satılmaya başlandı.

Yarım Kilosu 100 TL!

Gelen son zamlar vatandaşı olumsuz olarak etkilerken pek çok kişinin de tepkisini çekti. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde çiğ süt desteği 8.5 TL’ye çıktı. Fakat hemen her şeyi üreticinin lehine olan bu destek yetmedi. Sütün markete ulaştırılana kadar geçirdiği süreç mazot masrafı, yem masrafı, işçi ücretleri, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar ve giderek artan maliyetler üreticiyi olumsuz olarak etkilediğinden dolayı marketlerde 1 litre süt fiyatı 30 TL’ye kadar çıktı.

Süt ve süt ürünlerine gelen zamlar vatandaşın cebini olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada süte gelen zammın ardından peynir ve yoğurt fiyatları da artmasına dikkat çekilmişti. Bugün ise rafları incelediğimizde ay başında 76 TL’den satışa sunulan kaşar peynirin yarım kilosunun 100 TL’ye çıkarıldığı gözlemlendi. Hatta bazı kaşar peyniri markalarında bu rakam 100 TL’nin de üzerine çıkmış durumda.