Ziraatten Ev Alacaklara Müjde! Tek Başına Gücü Yetmeyene 5 Kişilik Ortak Konut Kredisi!

Ziraatten Ev Alacaklara Müjde! Tek Başına Gücü Yetmeyene 5 Kişilik Ortak Konut Kredisi!
Kamu bankası Ziraat, ortak konut kredisiyle 5 kişinin birlikte ev alabileceğini müjdeledi.

Ziraat Bankası tarafından duyurulan bir kredide ortak konut alınabileceği öğrenildi. Aynı evi maksimum 5 kişinin birlikte ödeyebileceği bu kredi kampanyasında herkes ev sahibi olabilecek.

Enflasyondaki artış ve alım gücündeki düşüş, dolaylı yoldan konut fiyatlarını da etkiledi. Kiraların da ev fiyatlarının da bir hayli yüksek olduğu bugünlerde, yeterli parası olmayanlara yardımlaşacak ev alma imkanı sunuldu. Aynı Kurban Bayramı’nda ortak dana satın alır gibi 5 kişiyle birlikte çekilebilecek olan ortak konut kredisinde birden çok kişinin gelir beyanı esas tutuldu. Böylelikle de yüksek tutarlı taksitlerin ödenmesi kolaylaştırıldı.

Peki, Ziraat Bankası ortak konut kredisi detayları neler oldu? Kimler ortak konut kredisi çekebilir? Şartlar neler ve kredinin azami tutarı ne kadar?

Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Nedir?

konut-kredisi.jpg

Ev fiyatlarının bir hayli yükseldiği bu dönemlerde, 2 milyon TL’nin altına ev bulmak oldukça zorlaştı. Hal böyle olunca da Ziraat Bankası, değeri yüksek konutların birden fazla kişinin ortak olarak ödemesine imkan sunacak bir kampanya yayımladı.

Ziraat Bankası ortaklaşa konut alım kredisinde en az 2 ve en fazla 5 kişi, gelir beyanı yaparak ortak kredi çekebiliyor. Konuta ortak olan isimlerden sadece biri, birkaçı ya da tamamına kullandırılabilecek olan kredide yine ortakların kredi notları büyük rol oynayacak.

Ortaklaşa Konut Kredisine Kimler Başvurabilir?

Ziraat Bankası ortaklaşa konut kredisine, 2’den az ve 5’ten fazla kişi olmamak üzere başvuru yapılabilmektedir. En fazla 5 kişinin tek bir konutu almak için kredi talep edebileceği bu kampanyada kişilerin düzenli geliri olması gerekiyor. Yani, düzenli geliri olmayan ya da gelirini ispat edemeyenler, kredi kullanamayacaklar.

Kredi kapsamında, satın alınması planlanan gayrimenkule ipotek tesis edilmektedir. Bu süre boyunca gerekli görülmesi durumunda ek teminat da istenebilmektedir.

ortak-konut-kredisi.jpg

Ortaklaşa Konut Kredisi Tutarı Ne Kadar?

Ortak konut alımlarında geçerli olacak kredi tutarı, evin ekspertiz değerine göre değişiklik gösterecek. Kredi çekmek isteyen ortaklar, satın almayı planladıkları konutun ekspertiz değerine, BDDK’nin belirlediği azami kredi tutar ve oranlarına uygun olarak belirlenecek.

Ortaklaşa Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası ortaklaşa konut kredisi başvurularının tamamı, bankanın şubeleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yani, kredi çekmek isteyenler, ortaklarıyla birlikte şubeler üzerinden başvuru yapacak, aynı zamanda da gerekli belgelerin hepsini de şubeye ibraz edecek.