Ziraat Bankası’ndan Vatandaşlara Müjde: Düşük Tutarlı Ödeme ve Uzun Vadeli Kredi Kullanma Fırsatı

Ziraat Bankası’ndan Vatandaşlara Müjde: Düşük Tutarlı Ödeme ve Uzun Vadeli Kredi Kullanma Fırsatı
Son olarak tapu sahipleri için hazırlanan Bireysel Finansman Kredisi açıklandı. Düşük tutarlı geri ödeme seçeneğinin sunulduğu kredi için üst limit 100 bin TL oldu. İşte, tapu sahipleri için kredinin detayları…Enflasyon...

Son olarak tapu sahipleri için hazırlanan Bireysel Finansman Kredisi açıklandı. Düşük tutarlı geri ödeme seçeneğinin sunulduğu kredi için üst limit 100 bin TL oldu. İşte, tapu sahipleri için kredinin detayları…

Enflasyon oranlarının artması ve kur farkının açılması vatandaşların ekonomik sorunlar yaşamasına neden oluyor. Nakit ihtiyacının her zamankinden daha fazla olduğu son süreçte bankaların ardı ardına kredi kampanyaları hazırladığı görülüyor. Kamu bankalarının hazırladığı kredi kampanyaları daha güvenilir olması nedeniyle tercih ediliyor. Ziraat Bankası’nın son kredi kampanyası ise İpotekli Bireysel Finansman Kredisi oldu. Konut, işyeri ve imarlı arsa sahiplerinin başvuru yapabileceği kredi için 36 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Kredi notu düşük vatandaşların başvuru işlemleri de değerlendirmeye alınıyor.

Bireysel Kredi İçin En Düşük Faiz Oranı

Ziraat Bankası tarafından hazırlanan İpotekli Bireysel Finansman Kredi için faiz oranları belirlendi. Piyasadaki en düşük faiz oranı olarak gösterilen krediden sadece tapu sahibi vatandaşlar yararlanabiliyor. Zira, kredi miktarı konut, işyeri ve imarlı arsa ekspertiz oranına göre belirleniyor. Kredi limitine bağlı olarak vade sayısı belirleniyor.

50 bin TL’ye kadar olan kredi limiti için vade sayısı 36 ay olarak belirlendi.Kredi limitinin 50 bin ila 100 bin TL arasında olması halinde vade sayısı 24 ayla sınırlandırıldı.100 bin TL ve üzeri kredi limiti içinse vade sayısı 12 oldu. İpotekli Bireysel Finansman Kredisi için faiz oranı ise yüzde 1.89 olarak belirlendi.

Ziraat Bankası Kredi Hesaplama Aracı

Ziraat Bankası Tüketici Ürün Paketi’nde yer alan kredi limitlerine göre faiz oranları değişiklik gösterebiliyor. Kredi vade sayısına göre faiz oranı yüzde 1.79 ila 1.99 arasında belirleniyor. Vade sayısı ise kredi limitine göre belirleniyor.

Örneğin 50 bin TL kredi kullanılması halinde faiz oranı yüzde 1.89 olurken; geri ödeme miktarı aylık 2 bin 753 TL olarak belirleniyor. Kredi vade sayısı ise 24 ayla sınırlandırılıyor.

*Kredi limitinin 1 ile 25 bin TL arasında olması halinde ise vade sayısı 36 ay olarak belirleniyor. Kredi faiz oranı 1.79 olurken; geri ödenecek aylık taksit tutarı 977 TL olarak belirleniyor.

*50 bin ila 100 bin TL arasındaki kredi limiti içinse faiz oranı yüzde 1.99 oranına yükseliyor; vade sayısı ise 24 ay olabiliyor. 99 bin TL kredi kullanılması halinde aylık taksit tutarı 5 bin 557 TL olarak belirleniyor. Kredi limitinin 100 bin TL’nin üzerine çıkması halinde vade sayısı 12 ayla sınırlandırılıyor.

Ziraat Bankası İpotekli Bireysel Kredinin Başvuru Şartları

Ziraat Bankası’nın yeni kredi kampanyası İpotekli Finansman Kredisi için konut, işyeri ve imarlı arsa tapusu gerekmektedir. Konut değerinin yüzde 80’i, işyeri değerinin yüzde 75’i ve imarlı arsa değerinin de yüzde 50’si oranında kredi limiti belirlenmektedir. Ziraat Bankası tarafından ekspertiz incelemesi yapılır. Sadece banka şubeleri üzerinden başvuru işlemlerinin alındığı kredi için konut, işyeri ve imarlı arsa üzerine ipotek tesis edilmektedir. Kredi geri ödemesinin yapılmaması halinde banka gayrimenkul üzerinde hak sahibi olmaktadır. Ziraat Bankası başvuru işlemleri esnasında kredi kullanacak kişiden kefil isteme hakkına sahiptir. Kredi notu düşük vatandaşlarında başvuru yapabileceği bireysel kredi için Ziraat Bankası şubelerinin ziyaret edilmesi gerekmektedir. Başvurunun olumlu sonuçlanması halinde kredi limiti hesabınıza aktarılır.