Zincir Marketler Yarışa Girdi! Market İndirimleri ve Fiyat Sabitleme Çılgınlığı Yaşanıyor

Zincir Marketler Yarışa Girdi! Market İndirimleri ve Fiyat Sabitleme Çılgınlığı Yaşanıyor
Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un ulusal zincir marketlerin yöneticileri ile buluşarak asgari ücret zammından sonra etiket fiyatlarına dair uyarılar yapmasının ardından Şok, Migros, CarrefourSA ve Happy Center  tarafından indirim...

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un ulusal zincir marketlerin yöneticileri ile buluşarak asgari ücret zammından sonra etiket fiyatlarına dair uyarılar yapmasının ardından Şok, Migros, CarrefourSA ve Happy Center  tarafından indirim ve fiyat sabitleme kampanyaları başlatıldı.

Migros, kendi markasına ait 419 üründe fiyatları sabitlerken, 3 bini aşkın markalı üründe de sürekli indirim yapma kararı aldı.

Migros tarafından yapılan açıklamada, enflasyonla mücadele kararlılığıyla yüzlerce temel üründe hem fiyatların sabitlendiği hem de indirim kampanyaları başlattığı ifade edildi.

Migros, Ocak ayı boyunca yağ, şeker, un, çay, deterjan, bakliyat ve çocuk bezi gibi en temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan 419 Migros markalı üründe fiyat sabitlemesine gitti. Öte yandan şirket,  23 farklı gruptaki tüm ürünleri kapsayacak şekilde 20 bine yakın üründe özel olarak yüzde 25'den yüzde 50'ye varan indirim fırsatı sunuyor.

CarrefourSA’da Yüzde 40'a Varan İndirim

CarrefourSA da ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe yüzde 20’den yüzde 40’a varan indirimler uygulayacak.

CarrefourSA tarafından yapılan açıklamada, “Tüm mağazalarımızda istisnasız uyguladığımız 3 adımdan oluşan doğru fiyat politikamızda; Reyon fiyatı = Kasa fiyatıyla müşterimiz reyon ve kasada farklı fiyatla karşılaşırsa, müşteri için avantajlı olan fiyatı uyguluyoruz."

"Müşterimize her zaman doğru ve kaliteli ürünler sunmayı taahhüt ediyor; müşterinin sorun yaşadığı olası durumlarda ürün değişimi sağlıyor, aynı ürünün tazesini ücretsiz olarak sunuyoruz. Avantajlı fiyat garantisinde ise maliyet fiyatları yükselmeden reyon fiyatlarını değiştirmiyor, tedarikçilerden gelen indirimleri müşterilerimizin lehine fiyatlara yansıtıyoruz.” denildi.

Happy Center’da Yüzde 20'ye Vatan İndirim

Happy Center Marketleri CEO’su Yavuz Altun, indirime gittiklerini ifade ederek, “Yeni yılla birlikte gıda ve gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarını yüzde 10 ile 20 arasında düşürdük. Et ve süt ürünlerinde ise arza bağlı olarak ilerleyen süreçte indirim yapabiliriz. Enflasyonist etki azaldıkça başta gıda olmak üzere bütün ürünlere bu indirimleri yansıtmak istiyoruz” şeklinde konuştu.