Zamlı Öğretmen Maaşı Temmuz 2023! Maaş Zammı ve Yeni Ek Ders Ücreti Belli Oldu

Zamlı Öğretmen Maaşı Temmuz 2023! Maaş Zammı ve Yeni Ek Ders Ücreti Belli Oldu
Öğretmenlere yapılacak olan zam oranı bugün TÜİK'in 5 aylık enflasyon oranını açıklamasının ardından şekillendi. Ayrıca öğretmenlerin ek ders için alacakları ücretler de yine zam oranına göre hesaplanarak rakamlar üzerinde bir fikir oluşturuldu.

Maaşlara yapılacak olan zam konusu memurların gündeminde yer alıyor. Enflasyon oranının etkili olduğu memur maaş zamlarında Mayıs ayına ait verilerin açıklanmasıyla birlikte 5 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. Yani, memurların Temmuz ayında alacağı zam miktarı nispeten belli oldu.

Temmuz ayında yapılması planlanan zamma 1 aydan daha kısa bir süre kalırken, memur maaşı ve memur zamlarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Aynı şekilde memur zammı üzerinden maaşı belirlenen öğretmenler de bu aramalarda yer alırken, 2023 en düşük öğretmen maaşı da belli oldu. İşte en düşük memur ve en düşük öğretmen maaşının Temmuz 2023 zamlı hali...

zamliogretmenmassi.jpg

5 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Memur maaşı zammıyla ilgili sorunun yanıtı hala merak edilirken bugün, TÜİK tarafından Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamlarıyla birlikte 5 aylık memur enflasyon farkı ortaya çıktı.

TÜİK tarafından paylaşılan enflasyon rakamlarına göre aylık oran %0.04 olurken, yıllık enflasyon %39.59 oldu. 5 aylık enflasyon oranı ise %15,26 olarak gerçekleşti. 5 aylık memur enflasyon farkının %7.26 olduğu belirlenirken, 5 aylık memur ve memur emeklisi zam oranı %13,26 olarak hesaplandı.

Enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte en düşük memur maaşı ve en düşük öğretmen maaşı aramalarda artış gösterdi.

zamliogretmenmaasi.jpg

2023 En Düşük Memur Maaşı ve Zammı

Geçtiğimiz haftalarda en düşük memur maaşının brüt 22 bin lira olacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 5 aylık memur enflasyon farkının ardından memur maaşında bir zam beklentisi gündeme geldi. Tahminler arasında refah payı sonrasında memur maaşının %45'lik bir artış kaydetmesi bulunuyor.

2023zamliogretmen.jpg

2023 En Düşük Öğretmen Maaşı Ne Kadar Oldu?

Temmuz 2023'te yapılacak olan zamla birlikte en düşük öğretmen maaşının 22 bin 23 TL olması bekleniyor. Ocak 2023'te 15 bin188 TL maaş alan öğretmenlerin refah payı ve enflasyon farkından zam alması durumunda maaşlarında 7 bin TL'ye yakın bir artış olması öngörülüyor.

2023ogretmenmaasi.jpg

2023 Temmuz Ek Ders Ücreti Kaç TL?

Maaşlara yapılacak olan bu zam oranıyla birlikte, öğretmenlerin ek ders ücretleri de artacak. Şu an gündemde yer alan %45'lik zam oranına göre hesaplandığında, sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücreti 63.69 lira, kadrolu öğretmenlerin ise 74.16 lira olacak.

Öte yandan kulislerde, %50 zam oranı da gündemde yer alıyor. Bu durumda ise sözleşmeli öğretmenler ek ders başına 65.89 TL, kadrolu öğretmenler ise 76.72 TL alacak.