Zamlı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Yatıyor! Evde Bakım Maaşında Son Durum

Zamlı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Yatıyor! Evde Bakım Maaşında Son Durum
Evde bakım maaşının hesaplara ne zaman yatacağı ve zamlı ödemelerin hangi tarihte sağlanacağı araştırılıyor.

Evde bakım maaşı ödemeleri 2006'dan beri düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Temmuz ayı ödemeleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın geçtiğimiz günlerde açıklama yapmasının ardından, evde bakım maaşının ne zaman zamlı olarak verileceği, evde bakım maaşının zamlı tutarı ve evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili detaylı açıklama merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ödemelere dair bilgi verildi.

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayında 567 bin hak sahibine evde bakım maaşının iletildiğini açıkladı. 4.336 TL tutarındaki evde bakım maaşı ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 440 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 567 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğimizi vurgulayarak, ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim’’ dedi.

Evde Bakım Maaşı Kaç TL?

Evde bakım maaşına ve diğer destek ödemelerine ocakta zam gelmişti. 3.336 TL olan evde bakım maaşı memur maaş katsayısı kadar artmış ve 4.336 TL seviyesine artmıştı. Temmuz ayında memur maaş zamlarının netlik kazanmasından sonra, zamlı evde bakım maaşı tutarı da merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerinde memur maaş katsayısına göre artışa gidiyor. Bu kapsamda, evde bakım maaşı da 5.098 TL seviyesine çıkacak.

Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Verilecek?

Temmuzda 4 bin 336 TL tutarındaki evde bakım maaşının yüz binlerce hak sahibine iletilmesinin ardından, zamlı ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ağustos ayından itibaren zamlı evde bakım maaşlarının vatandaşlara verileceğini aktararak ‘’Öte yandan Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemeleri Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırılacak’’ sözlerini kullandı.