Zamlı Emekli Maaşları Ödeme Tarihi! 2023 Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Zamlı Emekli Maaşları Ödeme Tarihi! 2023 Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam geldiğini duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam geldiğini duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Maaş zammının belli olmasının ardından, zamlı maaşlar ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, zamlı emekli maaşının ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor.

Zamlı Emekli Maaşı 7 bin 500 TL Ne Zaman Yatacak?

Zamlı emekli maaşları ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, nisan ayında hesaplara yatacağını belirtti. Zamlı maaşların bayramdan önce hesaplara yatıp yatmayacağı ile ilgili ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Zamlı emekli maaşlarının yanı sıra, bayram ikramiyesi de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bakan Bilgin, geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyesinde yüzde 82 oranında artış sağlandığını duyurdu. Gerçekleşen zam ile birlikte, geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.000 TL seviyesine yükseldi. Zamlı bayram ikramiyeleri de nisan ayında emekliler verilecek. Önceki yıllardan bayramlardan yaklaşık bir hafta önce ikramiye verildiği için bu yıl sene de benzer bir takvimin işlemesi bekleniyor.