Zam Müjdesi! Maaşlara Yüzde 55 Zam Yapılması İçin Anlaşmaya Varıldı

Zam Müjdesi! Maaşlara Yüzde 55 Zam Yapılması İçin Anlaşmaya Varıldı
Temmuz ayında farklı kurumlarda toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammı ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor.

Milyonlarca asgari ücretlinin, memurun ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, maaş zamları ile ilgili gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Asgari ücrete yüzde 34, emekli maaşlarında yüzde 25, memur maaşlarında da yüzde 17.55 enflasyon farkı ve 8 bin 77 TL seyyanen zam eklenirken, farklı kurumlarda çalışan personeller de maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, personellerin maaşlarının belirlenilmesi için sendikalar ile görüşmeler devam ediyor. Gerçekleşen görüşmeler neticesinde toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 55 Zam

Burdur Belediyesi ve Belediye İş Burdur Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlara yüzde 55 artış sağlayan toplu ,iş sözleşmesi için yapılan törene Burdur Belediyesi Fen İşleri Hizmet Kampüsünde yapılan törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan yardımcıları Hülya Eraslan ve Mustafa Bozkurt, Belediye-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş katıldı. Maaş zammının netlik kazanmasının ardından Burdur Belediyesi’nin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda ‘’Emekçilerimiz toplu iş sözleşmesine ilaveten imzaladığımız ek protokolle; insanca yaşayabileceği bir standarda ulaştırabilmek için ek zam yaptık. Hayırlı uğurlu olsun güle güle harcasınlar. Hiç bir çocuk yatağa aç girmesin’’ ifadelerine yer verildi.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Temmuz ayında Belediye İş Sendikası Burdur Şubesi ile Burdur Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi neticesinde maaşlara yüzde 55 oranında artış sağlandı. Burdur Belediyesi’nin yanı sıra, yurt çapındaki çeşitli belediyelerde çalışan personeller de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Temmuz ayı içerisinde maaş zammına dair belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammı ile ilgili yeni duyurular gelebilir. Bu çerçevede, belediyelerin ya da sendikaların resmi internet siteleri üzerinden toplu iş sözleşmerine ilişkin güncel gelişmelere ulaşılabilir.