Zam Müjdesi! Artık Hesaplara 7.500 TL Yatacak

Zam Müjdesi! Artık Hesaplara 7.500 TL Yatacak
En düşük emekli maaşı kapsamında, emeklilerin hesaplarına 5.500 TL yatıyordu. Önceki günlerde en düşük emekli maaşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşında 2.000...

En düşük emekli maaşı kapsamında, emeklilerin hesaplarına 5.500 TL yatıyordu. Önceki günlerde en düşük emekli maaşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşında 2.000 TL artış yapılacağını duyurdu. Gerçekleşen zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükselirken, emekliler düzenlemeye dair araştırma yapıyorlar.

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine çıkacağını açıklamasının ardından, zamlı maaşların ne zaman verileceği merak ediliyor. Nisan ayında Ramazan Bayramı'ndan önce zamlı maaşların hesaplara yatıp yatmayacağı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Bayram İkramiyesi 2023

En düşük emekli maaşının yanı sıra, bayram ikramiyesinde de yüzde 82 oranında artış sağlandı. Gerçekleşen zam ile birlikte, geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.000 TL seviyesine yükseldi. Zamlı bayram ikramiyesi ödemeleri, nisan ayında emeklilere verilecek. Ramazan Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce ikramiyelerin hesaplara yatması bekleniyor.