Zam Haberleriyle Gündemde Olan Ekmekte Şaşırtan Gelişme! Ekmeğin Fiyatı 2 TL'ye Düştü

Zam Haberleriyle Gündemde Olan Ekmekte Şaşırtan Gelişme! Ekmeğin Fiyatı 2 TL'ye Düştü
Artan maliyetler ve yükselen faturalar gerekçe gösterilerek ülkemizin dört bir yanından ekmeğe zam yapıldığı veya yapılacağı haberleri gelirken bu kez indirim haberi geldi. Sivas'ta bir fırıncı, ekmeğin fiyatını 2 TL'ye düşürdü....

Artan maliyetler ve yükselen faturalar gerekçe gösterilerek ülkemizin dört bir yanından ekmeğe zam yapıldığı veya yapılacağı haberleri gelirken bu kez indirim haberi geldi. Sivas'ta bir fırıncı, ekmeğin fiyatını 2 TL'ye düşürdü. Vatandaşın hayır duasını alabilmek için bunu yaptığını söyleyen fırıncı tehditler aldığını da ifade etti. Bu şekilde de kar ettiğini kaydeden fırıncı, fiyat konusunda kararlı olduğunun altını çizdi.

21 senedir fırın olan Ali Yıldız, vatandaşların hayır dualarını alabilmek için ekmeğin fiyatını 2 TL'ye indirdiğini açıkladı. Yıldız, “Ekmek, poğaça ve simit 2 lira. Bir ekmek çalanın günahı olmaz, bin ekmeği paylaşmayanın günahı olur” ifadelerinin yer aldığı pankartı fırınına astı. Sivas'ta normal şartlarda 3.5 liraya satılan 200 gram ekmeğin fiyatını 2 liraya indiren Yıldız, vatandaşın takdirini topladı. Yıldız, 2 liradan sattığı ekmekten kendisine yetecek kadar para kazandığını da söyledi. Ucuz ekmek sattığı için meslektaşlarınca tehditte edildiğini belirten Yıldız, fiyat politikasının böyle süreceğini ifade etti.

Fiyat Politikası Bu Şekilde Devam Edecek

Sistemin bir noktada kırılması gerektiğini söyleyen fırıncı, "Kimse yanlış anlamasın benim fırıncı camiası ile ve Sivas’ta ki diğer meslektaşlarıma ile bir zarım zorum yok. Sokaktan da para toplamıyorum. Ama sistemin bir noktada kırılması lazım. Sivil toplum örgütlerinin bu noktada duyarlı olması lazım. Birkaç tane meslektaşım dediğim arkadaş farklı muhabbetler yaptılar. Tehdit şantaj da dahil. Olayı adli mercilere yansıttık ama duyarlı olunmadı. Gücümüzün yettiği kadar Allah ömür verdiği sürece de biz bu fiyat politikasını böyle devam ettirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Günahı çok olduğu için dua almak istediğini belirten Yıldız, “Takdiri ben tüketiciye bırakıyorum, Sivas halkına bırakıyorum. Herkes 3 buçuğa satarken bizdeki fiyatı duyunca önce şaşırıyorlar. Zaman zaman izdiham oluyor. Kalabalık oluyor. Elimizden geldiği kadar geleni boş çevirmemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ürün Yelpazesi de Genişleyecek

Fırın işletmecisi Yıldız, “Allah bin bereket versin karnımız doyuyor. Gramı Belediye rayici 200 gram. Normalde 3 buçuk liradan satılması gerekiyor. Tesadüfü tarttığımız ekmekler 205 210 gram geliyor. Simit poğaça da aynı fiyata. Gelecek haftalarda ürün yelpazemiz biraz daha genişliyor” dedi.