Yüzleri Güldüren Maaş Zammı Açıklaması! Yüzde 80 Zam Resmen Duyuruldu

Yüzleri Güldüren Maaş Zammı Açıklaması! Yüzde 80 Zam Resmen Duyuruldu
Ağustos ayının ilk günlerinde de maaş zamlarına dair güncel açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Maaş zamları geçtiğimiz aylarda belli oldu ve zamlı maaşlar hesaplara yatmaya başladı. Ağustos ayının ilk günleri itibariyle haziran ayında yüzde 34 oranında artış ile birlikte 11 bin 402 TL seviyesine yükselen asgari ücret çalışanlara iletilirken, emekliler ve memurlar da temmuz ayında zamlı maaş aldılar. Milyonlarca kişinin maaş zammının netlik kazanması ve zamlı ödemelerin hesaplara yatması sonrası, farklı kurumlarda çalışan personeller de maaş zamları ile ilgili gelişmeleri merakla bekliyorlar. Bu kapsamda, sendikalarla toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammına dair kamuoyu bilgilendiriliyor.

Maaşlara Yüzde 80 Zam

Hizmet İş Sendikası ile Biga Belediyesi ve Biga Kent Hizmetleri A.Ş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte, yüzde 80 oranında artış sağlandı. Toplu iş sözleşmesi imza törenine Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Şube Başkan Yardımcısı Davut Aydın ve Sendika Baş Temsilcisi Seda Turan Urhan katılırken, maaş zamları ile ilgili açıklama yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan "Çalışanlarımızın emeği ve özverisi, Gönüllerin Şehri Biga’mız için kilit rol oynamaktadır. Onların hizmetleri, Biga'nın her köşesinde yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırıyor ve daha güzel bir gelecek inşa etmemize katkı sağlıyor. Bu nedenle, onların haklarını koruyup desteklemek, bizim en büyük görevlerimizden biridir. Yüzde 80 oranındaki zam kararı, çalışanlarımızın hak ettikleri değeri gördüğümüzün ve takdir ettiğimizin bir göstergesidir. Onların gayretleri ve özverileri, Biga Belediyesi'nin başarısının temel taşlarından biridir. Personelimizin daha iyi yaşam standartlarına ulaşması ve aileleriyle daha mutlu bir yaşam sürmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2023/06/06/hesap-makinesi.jpg

Ağustos 2023 Maaş Zamları Son Durum

Biga Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre yüzde 80 oranında zam için sendika ile toplu iş sözleşmesi imzalanırken, ülke genelindeki farklı belediyeler de toplu iş sözleşmesi görüşmelerine devam ediyorlar. Önümüzdeki süreçte, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni açıklamalar gelebilir.