Yüzde 88,50 Zam Yapıldı! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Yüzde 88,50 Zam Yapıldı! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Asgari ücret, emekli ve memur maaşı geçtiğimiz aylarda netlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşı geçtiğimiz aylarda netlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zammı için sendikalar ile toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 88.50 Zam

Derince Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Söz konusu anlaşmaya göre, DERPAŞ şirketinde çalışanların ücreti ve sosyal haklarına ortalama yüzde 88,50 oranında zam yapılırken, en düşük evli, bir çocuklu işçinin ücreti net 14 bin 700 lira oldu.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediye personellerinin maaşlarının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler devam ediyor. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçte sendikalar ile toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni duyurular gelebilir. Belediye personellerinin maaşları ile ilgili güncel gelişmelere ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.